Sunday, 8 May 2016

SELFIE DULU vs SELFIE SEKARANG

Rasa-rasanya siapa manusia pertama yang ber'selfie'? Orang dulu-dulu pandai selfie ke tak ye..?

Haaa... Korang jangan ingat selfie ni wujud lepas segala macam media sosial fames tau. Sebenarnya selfie dah lama wujud ! ye! Dah lama, tengok bawah ni buktinya.

first selfie

Kan... Dah tentu la masa ni facebook, instagram, twitter dan lain-lain semua tak ada lagi. Gambar ‘selfie’ terawal dah pun dirakamkan pada tahun 1909 oleh sekumpulan jurufoto di Manhattan yang bernaung di bawah syarikat The Bryon Company.


Pemilik syarikat, Joe Bryon bersama rakan-rakannya telah merakamkan gambar mereka di atas bumbung bangunan 5th Avenue, New York.



Kamera apa la agaknya tu ek

Ok. Itu selfie zaman dulu. Macam mana pulak selfie zaman sekarang di tahun 2016 ni ek? Sudah tentu jauh lebih kreatif, cantik, warna gambar menarik sebab boleh edit-edit dulu sebelum post, boleh pilih-pilih dulu nak tunjuk material-material yang konon mewah sebagai background, acah-acah cute aca-acah hensem kan..... HAHAHA!! Sorry, KH lepas je. Kan realiti sekarang macamtu kan. #peace

SELFIE ZAMAN SEKARANG MACAM NI..........



Habang sado kau! 

BETUL TAK????!! Hihihihihi... Ok babai ..







2 comments:

  1. assalamualaikum..hai..yaya buat blogwalking di sini & done follow sini....jemput singgah blog http://www.yayacendana.com/
    terima kasih...... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam yaya.. orait i follow u back.. ki3!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...